Infrastruktur blog

Globeteam hjælper virksomheder med at styrke deres forretning gennem en velfungerende infrastruktur og tilbyder både strategisk rådgivning, teknisk bistand og implementering. Her på bloggen deler Globeteams erfarne infrastruktur eksperter de vigtigste nyheder og trends inden for it-infrastruktur og giver tips og konkret vejledning i relation til deres arbejde med forskellige produkter og løsninger.
Du kan se flere indlæg fra Globeteams infrastruktur konsulenter på deres LinkedIn side her og læse mere om de ydelser, infrastruktur teamet tilbyder, på Globeteams hjemmeside her

Fordele ved AlwaysOn Availability Groups

Af Kim Wohlert, Globeteam Infrastruktur.

For gamle rotter i SQL branchen har løsningen til at sikre stabil drift og høj tilgængelighed været at bygge et cluster – i ”Microsoft-speak” kendt som AlwyasOn Failover Cluster Instances.

Siden SQL 2008 har der imidlertid været en anden løsning på banen, som fra SQL Server 2012 og frem har fået en position, så den bør være det primære valg ved både opgradering og nye implementeringer. Løsningen hedder AlwaysOn Availability Groups, og det er efter min mening den vej, Microsoft bevæger sig, og den løsning, som de fleste anvendelser vil have gavn af.

Set fra et driftssynspunkt er den største fordel ved AlwaysOn Availability Groups, at de fleste driftsopgaver bliver flyttet ind under DBA’ens domæne, så driften er mindre afhængig af ekspertise på SAN, Windows Server m.v. Med andre ord har den databaseansvarlige i højere grad kontrol med alle dele af sin installation.

Det sker bl.a. på baggrund af følgende:

  1. Databasedubleringen sker på databaseniveau, ikke som en funktion af et underliggende SAN.
  2. Fordi SQL Server har kontrol over både primære og sekundære datafiler, kan serveren selv foretage reparationer af data, blot der findes en enkelt god kopi.
  3. Man kan have flere kopier af data, f.eks. to on-site og en off-site (herunder i Azure) med halv- eller helautomatisk failover til alle kopier i tilfælde af udfald.
  4. Med visse begrænsninger kan de sekundære kopier anvendes til read-only applikationer, herunder backup, så en del belastning kan off-loades fra den primære database.

Med SQL Server 2016 er integrationen med Azure yderligere udbygget, og det er også her tydeligt, at det hele er optimeret mod AlwaysOn Availability Groups, hvor Cluster Instances virker som noget, der er skruet på efterfølgende. Mere om denne integration i et senere indlæg.

 

Optimer din forretning og dine it-investeringer

Er du interesseret i at vide mere om Globeteams ydelser, og hvordan vi kan hjælpe netop din forretning?