Kommunal digitalisering blog

Globeteam har dyb indsigt i alle aspekter omkring den kommunale digitalisering og har meget kompetente konsulenter på de enkelte kompetenceområder – fra strategisk rådgivning og ”bygherrerådgivning” til teknisk rådgivning og implementeringsbistand.
Her på bloggen kan du læse indlæg fra vores konsulenter, som deler tips, cases, holdninger og nyheder omkring den kommunale digitalisering – både på strategisk og operationelt niveau.
Du kan se flere indlæg på Globeteams LinkedIn side om kommunal digitalisering her og læse mere om de ydelser, Globeteam tilbyder inden for digitalisering af kommunerne på vores hjemmeside her

God KL-temadag om ”Sager på tværs”

Der var stor deltagelse til KL’s temadag ”Sager på tværs” og sammenhængende processer. 100 havde tilmeldt sig temadagen, og de blev beriget med alt fra arkitekturovervejelser til konkrete eksempler fra kommunerne.

Den 9. december havde KL inviteret kommuner og andre interesserede til en temadag om, hvordan man kan digitalisere de processer, der går på tværs af systemer, og som ikke håndteres af systemerne under monopolbruddet eller andre ”store” fagsystemer.

Flere kommuner har allerede taget bolden op og implementeret lokale udgaver af Rammearkitekturen til netop at digitalisere de tværgående processer, og jeg vil anbefale andre kommuner at overveje mulighederne – både for at høste konkret værdi ved digitaliseringen af de ”løse” og tværgående processer og for at få erfaringer med Rammearkitekturens principper.

På temadagen lærte vi et nyt verbum – at ”MOXe”. Det er, når man kobler it-systemer til de tværgående processer gennem MOX-agenter, der er en standard defineret af KL og baserer sig på de fællesoffentlige standarder og på Rammearkitekturens principper.

Du kan se præsentationerne fra dagen her

Mere om Rammearkitekturen og MOX

KL har oprettet en LinkedIn-gruppe til dialog om ”Sammenhængende processer med MOX”

Hvis du vil lidt mere ned bag Rammearkitekturen, har KL etableret en wiki beta.rammearkitektur.dk, hvor du kan læse meget mere.

Optimer din forretning og dine it-investeringer

Er du interesseret i at vide mere om Globeteams ydelser, og hvordan vi kan hjælpe netop din forretning?